İnsan Olma Sorumluluğu

Çocukluğumu çok hatırlamadığım için ben hep böyleydim diyemeyeceğim. Lise dönemimden itibaren hayatımdaki zorluklarla ilgili kendi yapmam gereken neyse bunu yaptım. Çözüme ulaşamadığım durumlarda o gruptaki hiyerarşik yetkili kimse durumun dengeye gelmesi için bu durumu ifade ettim. Otuz yaşıma kadar bütün insanların da böyle yaptığını ve şikayet eden insanların çözüm bulmak için bu konuyu konuştuğunu sanarak yaşadım. Amma velakin gerçek bu değilmiş.

Otuz yaşımda insanların gerçekliğini görsem de hala içimde bir yerlerde onları koruyan, onların haklı olduğunu düşünen bir parçam varmış. İnsanlığın bana oluşturduğu yalan gerçeklikten uyanmam ya da o perdeyi kaldırmak için sosyoloji eğitimi almaya başladım. Okulun ilk iki buçuk yılı insanları karıştıranların kuramlar olduğunu düşünüp; bu kuramcılarla ve bu kuramlarla savaştım. Güzelim insanlığı allak bullak ediyorsunuz düşüncesi ile bütün kuramlar, yaklaşımlar ve bunları isimlendiren sosyal bilim insanları ile savaştım. İki buçuk senenin sonunda tüm kuramcıların aslında doğmuş bebeklere sadece isim verdiğine aydım. Bu kuramları insanlar el birliği ile doğurmuşlar sonra da saldım çayıra Mevlam kayıra atasözümüz gibi toplumun içine bırakmışlar. Kuramcılar da bu bebeklerin topluma faydalı ve zararlı yönlerini sadece sistematik hale getirmişler.

Dersleri öğrenirken amacım ben kendi sorumluluğumda şu anki dünya toplumunun pozitif yönde dünyaya saygı duyarak gelişebilmesi için ne yapabilirimin yol haritasını oluşturmak.

En temel alanın sorumluluk olduğundan eminim. Sözde bir çok insan kendi sorumluluğunu aldığını ifade edip; bir de üzerine ailesinin ya da iş arkadaşlarının sorumluluğunu kendinde olduğunu da ifade ediyor. Başkalarının sorumluluğu bir insanda ise o insan gerçekten kendi evrensel sorumluluğunu almıyordur. Sorumluluk alanındaki en bariz gösterge bu alan.

Hayat içinde gördüğüm her şeyi sizlerle paylaşıyorum. İyiyi güzeli de paylaşıyorum; değişmesi gerekeni de paylaşıyorum. Sadece paylaşmakla kalmıyorum, öncesinde enerjisel düzeyde ve dünyasal düzeyde değişim için neler yapabilirimi kendime sorup, yapmam gereken çalışmaları yapıyorum. Paylaşım yaptıktan sonra gelen yorumlarda şikayet ya da bireysel sorumluluktan kaçan yorumlar varsa bu yorumları cevaplayarak benimle yolculuk yapanların bakış açısının değişmesi için yorumlar yazıyorum. Hala enerjisel olarak bir rahatlama olmadıysa günlük ho’oponopono arınmaları ile o konularla ilgili daha çok insanın arınma yapmasına aracılık ediyorum. İç sesim hadi dediğinde bunun meditasyonunu yapıyorum, videosunu çekiyorum ya da yazısını yazıyorum.

Ne kadar çok birey sorumluluğunu alır ve bu zamana kadar insanlık planına bıraktığı enerjisel ve bilinç çöplerini temizlerse şu an eleştirilen sistemler tıpkı bir insan gibi ölecek ve yerine yeni bilinçli bir sistem doğabilecek.

Beklenti ve şikayeti bırakıp; kendi sorumluluğumuzdaki her şey en ideal hale getirelim. Toplum bireylerden oluşmuş bir organizma. Her bir birey kendini ideal hale getirdiğinde onunla etkileşimde olan diğer bireyler de kendini ideal hale getirebilecek. Sağlıklı bireyler sağlıklı toplumu oluşturur. Sağlıklı ebeveynler sağlıklı çocuk yetiştirir. Sağlıklı çocuk yetiştirme bilincine erişememiş ebeveynler toplumdaki sorumluluğunun farkında olup; içgüdüsündeki üremelisin programını kendini geliştirene kadar ertelemeli.

Bu yazıyı okumak için zaman ayıran herkesten aşağıdaki yazdığım soruları kendisi için sorup düşünmesini istiyorum. Sadece kendinize dürüst olarak bu soruları kendinize sorun.

  • Bu zamana kadar hayatımdaki insanlarla beni bunaltan konuları konuşurken gerçekten çözüm bulmak için mi konuştum yoksa haklı çıkmak ya da kendi çöplerimi karşı tarafa atmak için mi konuştum?
  • Hayatım boyunca çoğunlukla kendi bireysel sorumluluklarımı yerine getirerek mi yaşadım yoksa bu sorumluluklarımı yerine getiren insanlara ya da kurumlara kendi sorumluluğumu atarak mı yaşadım?

Değişim İçin Adım Atmak

Sorumluluk alanızdaki dengesizliği ilahi dengeye getirmek istiyorsanız; kendi yol haritanızı oluşturmak için aşağıdaki paylaşımları destek olarak alabilirsiniz.

Sorumluluk Alma ve Verme Meditasyonu

Ruhsal ve Dünyasal Sorumluluk

ÖZümüzde OLanı Tezahür Ettirmek

Bireysel hayatın değişmesi ya da insanlığın değişmesi için ikinde de ortak eylemimiz sorumluluk almak. Sorumluluk alarak, insan olma bilincinde güzel yaşamlar hepimizle olsun.

07.04.2021

 

 

Yasemin Derya Metin

Leave a Comment

Recent Posts

Aydınlık Eril ve Dişil’in İlahi Şifası

Aydınlık Eril ve Dişil'in İlahi Şifası İnsanın, İnsan-i Kâmil yolculuğuna başlaması ya da bu yolculukta…

2 gün ago

Olumsuz Anıları Başmelek Zadkiel’le Işığa Dönüştürme – Yaşam Hikâyesi

Olumsuz Anıları Başmelek Zadkiel'le Işığa Dönüştürme - Yaşam Hikâyesi Geçtiğimiz günlerde çok güzel bir çalışma…

1 hafta ago

Hastalıktan Şifaya

Hastalıktan Şifaya Ben hastalık öğretisi ile erken yaşta buluşanlardanım. Kendimin ve sevdiklerimin uzun ya da…

1 hafta ago

Telefon Teknolojisinin Arındırılması

Telefon Teknolojisinin Arındırılması Geçtiğimiz günlerde çalışan bir ankesörlü telefon görünce sanki zaman yolculuğu yapmışım gibi…

1 hafta ago

Gönülsüz Evliliklere İlahi Şifa

Gönülsüz Evliliklere İlahi Şifa Dış koşullar ne olursa olsun, gerçekleşen tüm evlilikler ilahi olarak izin…

2 hafta ago

Yaşadığınız Yerleşim Yerine Gümüş Mor Alev Şifası

Yaşadığınız Yerleşim Yerine Gümüş Mor Alev Şifası Bilgilendirme Gümüş Mor Alev Enerjisine uyumlanmış olanların kendine…

2 hafta ago